ua en ru

Атака на ключових політичних гравців - старт нового політичного конфлікту, - експерт

Атака на ключових політичних гравців - старт нового політичного конфлікту, - експерт Фото: Вадим Карасьов

Карасьов вважає, що спроби скомпрометувати Ковальчука ініційовані акціонерами однієї з політсил

Спроби скомпрометувати першого заступника Адміністрації президента (АП) Віталія Ковальчука – це початок нового політичного конфлікту, а їх ініціатори – акціонери політпроекту, що розраховує на електорат півдня і сходу України. Таку думку сьогодні, 31 березня, в коментарі журналістам висловив політолог Вадим Карасьов.

За його словами, спроби через ЗМІ скомпрометувати Ковальчука ініційовані акціонерами однієї з політсил, що спирається на виборців півдня і сходу України.

"Відомо, що Ковальчук сприяв становленню партій "За життя", "Наш край" та інших, які забрали частину "електорального пирога" півдня і сходу України. З точки зору людей, які раніше активно використовували адміністративний ресурс, для їх усунення необхідно нейтралізувати першопричину – Віталія Ковальчука. Таким чином вони розраховують розчистити електоральне поле для своєї політсили", – зазначив Карасьов.

Разом з тим, коментуючи відповідні публікації, політолог зазначив, що поява подібних матеріалів на Першому національному каналі була б неможливою у попередні роки.

"Показово, що Адміністрація президента діє методами, відмінними від попередньої влади, представники якої досі зберігають вплив на одну з партій. У їх випадку програма просто не вийшла б в ефір", – резюмував Карасьов.

Нагадаємо, що вчора ЗМІ поширили інформацію про нібито причетність родичів першого заступника глави АПУ до корпоративного конфлікту, який виник між господарюючими суб'єктами.