ua en ru

В Астані почалися переговори про мирне врегулювання у Сирії

В Астані почалися переговори про мирне врегулювання у Сирії Фото: Астана

Для преси був відкритим лише самий початок переговорів

В Астані почалися переговори про мирне врегулювання у Сирії, повідомляє ВВС. Так, делегації офіційних властей Сирії і збройної опозиції вперше сіли за один стіл переговорів для обговорення перспектив мирного врегулювання.

Відзначається, що учасники заходу зустрілися за круглим столом. Представники офіційної влади Сирії сидять між делегаціями Ірану і ООН, а делегація опозиції - між США і Туреччиною. Поруч з Туреччиною розташувалася російська делегація.

Підкреслюється, що для преси був відкритим лише самий початок переговорів, що містив звернення президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва до учасників зустрічі і виступ міністра внутрішніх справ Казахстану.

Очікується, що першими на переговорах виступлять представники Дамаска, потім слово отримають представники сирійської опозиції, після чого прозвучать заяви РФ і Туреччини, Ірану, США і ООН.

Переговори проводяться з ініціативи Росії, Туреччини та Ірану. Очікувалося, що переговори триватимуть один день, проте тепер не виключено, що вони затягнуться.

Нагадаємо, делегація сирійської опозиції прибула 22 січня в столицю Казахстану на переговори по врегулюванню ситуації в Сирії. Делегацію представників сирійської опозиції очолює Мохаммед Аллуш.