ua en ru

Представники сирійської опозиції прибули на переговори в Астану

Представники сирійської опозиції прибули на переговори в Астану Фото: Астана

До складу делегації увійшли представники 14 опозиційних угруповань

Делегація сирійської опозиції прибула 22 січня до столиці Казахстану на переговори щодо врегулювання ситуації в Сирії. Делегацію представників сирійської опозиції очолює Мохамед Аллуш, передає DW.

Зазначено, що до складу делегації, що візьме участь у переговорах із сирійським урядом 23 січня, увійшли представники 14 опозиційних угруповань. Прибуття урядової делегації до Астани очікується у неділю в другій половині дня. Як очікується, з боку президента Башара Асада участь у переговорах братиме представник Сирії в ООН Башар аль-Джаафарі.

За інформацією МЗС Казахстану, самі переговори щодо врегулювання ситуації в Сирії відбудуться 23-24 січня за зачиненими дверима в готелі Rixos. За даними відомства, крім сирійського уряду та опозиції, свою участь у переговорах уже підтвердили Росія, Туреччина, Іран, США та спецпредставник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура.

Повідомляється також, що 22 січня в Астані вже відбулася зустріч делегацій Ірану, РФ, Туреччини і казахських дипломатів. Упродовж дня відбуватимуться також робочі зустрічі між представниками делегацій.

Нагадаємо, раніше в Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявили, що через процес зміни влади в США, Вашингтон не відправлятиме делегацію на переговори в Астану.