ua en ru

Ассанж вважає, що Трампа усунуть у разі блокування торгівлі з Китаєм

Ассанж вважає, що Трампа усунуть у разі блокування торгівлі з Китаєм Фото: Джуліан Ассанж (flickr.com/Cancillería del Ecuador)

Якщо Трамп перекриє торгівлю США з Китаєм у 650 млрд доларів, то буде негайно зміщений

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп може бути зміщений з посади в разі розриву торговельних відносин з Китаєм. Про це заявив засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж Twitter.

"90% торгівлі КНДР ведеться з Китаєм. Якщо Трамп перекриє торгівлю США з Китаєм у 650 млрд доларів, то буде негайно усунуто", - написав Ассанж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Адміністрація президента США Дональда Трампа може ввести санкції проти Китаю.

Так, приводом для можливих санкцій є ситуація в Північній Кореї, зазнала у п'ятницю міжконтинентальну балістичну ракету. На думку глави США, китайські власті роблять недостатні зусилля для того, щоб перешкодити КНДР створити ядерну зброю, що загрожує США.

Згідно з інформацією видання, на столі у президента є ряд варіантів, включаючи торговельні обмеження та економічні санкції.

Наголошується, що "яструби" в оточенні Трампа - політичний радник Стівен Міллер, головний стратег Стівен Бэннон і радник з торгівлі Пітер Наварро вже давно підштовхують президента США до більш жорсткої лінії стосовно Китаю.