ua en ru

Асамблея донорів 12 грудня обговорить виділення 300 млн євро на будівництво "Укриття" над ЧАЕС

Асамблея донорів 12 грудня обговорить виділення 300 млн євро на будівництво "Укриття" над ЧАЕС Джерело фото:flickr.com/Sergii
Асамблея донорів 12 грудня обговорить виділення 300 млн євро на будівництво "Укриття" над Чорнобильською атомною електростанцією.

Асамблея донорів 12 грудня обговорить виділення 300 млн євро на будівництво "Укриття" над Чорнобильською атомною електростанцією. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Незважаючи на досягнення, Рада директорів ЄБРР вже зараз готовий виділити 120 млн євро на фінансування будівництва нового конфайнменту і ще 230 млн євро - в кінці листопада (після обговорення на своєму засіданні). Таким чином ЄБРР стане головним донором фінансової допомоги. Долю решти 300 млн євро вирішить чергова зустріч Асамблеї донорів, яка відбудеться 12 грудня 2014 року в Лондоні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на засіданні в середу, 29 жовтня 2014 р., виступила з пропозицією внести 350 млн євро на будівництво Нового безпечного конфайнмента" над Чорнобильською атомною електростанцією (ЧАЕС).