ua en ru

Асфальтні заводи "Автомагістраль-Південь" - це нова якість українських доріг, - Омелян

Асфальтні заводи "Автомагістраль-Південь" - це нова якість українських доріг, - Омелян Фото: відкриття асфальтобетонного заводу компанії "Автомагістраль-Південь" (censor.net.ua)

Роль держави у будівництві доріг повинна була зведена до мінімуму, впевнений міністр

Асфальтобетонні заводи, які з'являються в Україні, дозволять побудувати в країні дороги нової якості. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час відкриття асфальтобетонного заводу компанії "Автомагістраль-Південь" у Новомосковську Дніпропетровської області, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Такі нові високотехнологічні підприємства - це не тільки нова якість доріг, це нові робочі місця, це ефективна економіка. Ми хочемо, щоб роль держави в будівництві доріг була зведена до мінімуму. Дороги повинні будувати приватні компанії, які перемагають на чесних і прозорих тендерах, які вкладають свої кошти в розвиток виробництва", - цитує видання Омеляна.

Міністр також побажав успіху компанії "Автомагістраль-Південь", "яка не тільки відкриває заводи, але і закуповує нову, сучасну, потужну техніку, яка дійсно дуже динамічно технічно переозброюється".

"Хочу побажати їй дати Україні якість доріг, що наша країна ніколи не мала", - додав Омелян.

За словами гендиректора компанії "Автомагістраль-Південь" Миколи Тимофєєва, новий завод з'явився на місці промбази, де розміщувався старе, ще радянське виробництво асфальту.

Асфальтні заводи "Автомагістраль-Південь" - це нова якість українських доріг, - ОмелянАсфальтні заводи "Автомагістраль-Південь" - це нова якість українських доріг, - ОмелянАсфальтні заводи "Автомагістраль-Південь" - це нова якість українських доріг, - Омелян

Фото: Цензор.НЕТ

"Нове підприємство – це комплекс найсучаснішого обладнання, на якому будуються найкращі дороги Європи. Це найбільш екологічно чистий завод з тих, що виробляються в Європейському Союзі. Він відповідає найсуворішим екологічним нормативам ЄС і США", - заявив Він.

За словами керівника "Автомагістраль-Південь", це вже 15-ий завод компанії в Україні та 4-ий завод у Дніпропетровській області. У його будівництво інвестували близько 60 млн грн. Потужність підприємства 240 тонн асфальту в годину. Всього ж заводи компанії в Дніпропетровській області можуть давати близько 800 тонн асфальту в годину або 10 тисяч тонн за зміну.

"Ми дуже динамічно розвиваємося, дуже багато інвестуємо в нові технології, але головна наша цінність - це не сучасні заводи, техніка, автотранспорт, технології. Головна цінність – це наша команда професіоналів, яка знає, як все це використовувати з максимальною ефективністю, гарантуючи високу якість своєї роботи", - резюмував Тимофєєв.

Як відомо, 24 квітня "Автомагістраль-Південь" відкрила в Харківській області найбільший асфальто-бетонний завод в країні потужністю 320 тонн асфальту в годину.