ua en ru

Асад має намір продовжувати наступ на Східну Гуту

Асад має намір продовжувати наступ на Східну Гуту Фото: Башар Асад (facebook.com/SyrianPresidency)

Президент Сирії не бачить суперечності між припиненням вогню і бойовими операціями

Президент Сирії Башар Асад заявив, що урядові війська продовжать наступ на анклав Східна Гута, передмістя столиці країни Дамаска, який утримують повстанці, незважаючи на заклики міжнародної спільноти. Про це він сказав під час виступу на державному телебаченні, передає "Радіо Свобода".

Коментуючи у виступі на державному телебаченні щоденне п’ятигодинне припинення вогню, про яке заявив головний союзник сирійської влади Росія і яке висміяли США, Асад заявив, що "між припиненням вогню і бойовими операціями немає ніякої суперечності".

Нагадаємо, за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, який має інформаторів на місцях подій у Сирії, урядові війська захопили майже четверту частину території утримуваного повстанцями анклаву Східна Гута на околиці столиці Дамаска.

Прес-секретар одного з найбільших повстанських угруповань, які утримують Східну Гуту, "Джейш-аль-Іслам", заявив, що "політика випаленої землі", яку застосовують урядові війська, змусила повстанців відступити і перегрупуватися.