ua en ru

"Артемсіль": в Україні може подешевшати харчова сіль

ДП "Артемсіль" переходить на прямі продажі продукції торговим мережам, минаючи дилерські компанії.

Про це в інтерв'ю українським ЗМІ розповів виконуючий обов'язки директора ДП "Артемсіль" Володимир Доля.

За його словами, такий крок дозволить знизити вартість солі для кінцевого споживача і одночасно підвищити прибутковість підприємства. Доля повідомив, що на цьому тижні готується підписання контракту з однією з найбільших роздрібних мереж АТБ.

"Наприклад, система продажу солі, яка існувала на підприємстві протягом двадцяти років, - через дилерів і за прямими договорами. Обсяги продажу через дилерів рік від року зростали, а обсяги прямих контрактів скорочувалися. Цю ситуацію треба міняти, і ми вже почали це робити. Я вже провів переговори з АТБ і на цьому тижні ми повинні підписати контракт з найбільшою торговельною мережею в Україні", - заявив керівник, додавши, що "підприємство підвищує відпускну ціну солі на 15 %, однак продукція може стати дешевшою за рахунок відмови від посередників".

За словами Володимира Долі, держкомпанія також готується відкрити логістичні центри в різних регіонах України та наблизити продукцію до кінцевих споживачів. Пілотний проект, швидше за все, буде відкрито у Києві.

Відзначимо, в компанії повідомили, що в даний час держпідприємство орієнтоване на пошук нових ринків збуту, замість втраченого ринку РФ, що споживає близько 60% продукції "Артемсолі".

"На 2016-й рік ми хочемо хоча б зберегти минулорічний обсяг реалізації або незначно його наростити. Російську Федерацію спробуємо замінити країнами СНД і далекого зарубіжжя. Для цього працюємо і з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, і з Міністерством закордонних справ - готуємо листи, просимо уточнити потенційних споживачів, розмістити наші пропозиції на торгових майданчиках", - сказав Доля.