ua en ru

Арсеній Яценюк обговорює питання безпекової та економічної співпраці України й Ізраїлю

Арсеній Яценюк обговорює питання безпекової та економічної співпраці України й Ізраїлю Фото: Арсеній Яценюк (прес-служба)

Після візиту до Ізраїлю Арсеній Яценюк прибуде до Кракова

Безпекові питання є одними з найбільш важливих в рамках зустрічей лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка в Єрусалимі. Про це повідомляє пресс-служба політика.

"У Ізраїлю складні сусіди. В України агресивний сусід. І тому питання боротьби за свою незалежність і за свою безпеку – це питання, яке турбує народ України і народ Ізраїлю", - наголосив він по завершенні зустрічі з Міністром оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом у вівторок, 24 жовтня.

Ще одним блоком питань на порядку денному зустрічей лідера "Народного фронту" в Єрусалимі, за його словами, є економічна співпраця між країнами.

"Зростає товарообіг (між Україною та Ізраїлем), ми очікуємо в поточному році вже до мільярда доларів, і динаміка на наступний рік позитивна. Для цього нам необхідно підписати угоду про зону вільної торгівлі з Державою Ізраїль - таку ж, як ми підписали, наприклад, з Європейським Союзом і Канадою", - зазначив Яценюк.

"Це дасть можливість збільшити ізраїльські інвестиції в українську економіку та збільшувати товарооборот. І це дасть можливість залучати нові технології для України", - додав він.

Арсеній Яценюк обговорює питання безпекової та економічної співпраці України й Ізраїлю

Нагадаємо, Арсеній Яценюк під час візиту до Єрусалима зустрівся з прем'єр- міністром держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу. Заплановані також його зустрічі з міністром охорони навколишнього природного середовища і міністром у справах Єрусалима та єврейської спадщини держави Ізраїль Зєевом Елькіним та іншими високими представниками уряду і парламенту.

Після візиту до Ізраїлю Арсеній Яценюк прибуде до Кракова, де 27 жовтня запланований його виступ під час міжнародної конференції, присвяченої проблемам миру і безпеки у Європі. На запрошення Фонду Конрада Аденауера лідер "Народного фронту" візьме участь у дискусії "Майбутнє – як Європа подолає кризу?".