ua en ru

"Арсенал" відмовився включати Жиру в угоду щодо Обамеянга

"Арсенал" відмовився включати Жиру в угоду щодо Обамеянга Фото: Олів'є Жиру (arsenal.com)

Венгер проти продажу співвітчизника

Лондонський "Арсенал" відмовився включати нападника команди Олів'є Жиру в угоду по трансферу форварда дортмундської "Боруссії" П'єр-Емеріка Обамеянга. Про це повідомляє Sky Sports.

За інформацією видання, німецький клуб піднімав питання про можливу оренду 31-річного француза, однак лондонці відразу ж виключили такий варіант.

Крім того, за словами наставника "канонірів" Арсена Венгера, форвард грає велику роль для клубу. Француз особисто зацікавлений в тому, щоб його співвітчизник залишився в команді. Фахівець також заявив, що Жиру не просив його виставити на трансфер.

"Я хочу, щоб Олів'є залишився. Якщо ніхто не приходить в команду, то ніхто не йде. Може, один або два молодих футболіста будуть віддані в оренду, але досвідчені гравці залишаться. Жиру не просив продати його. Ми часто спілкуємося. Він провів багато матчів і забив важливі голи. Жиру також важливий для нас. Він може піти тільки в тому випадку, якщо йому буде заміна, але Жиру належить провести ще більше матчів", - цитує Венгера Mirror.

У нинішньому сезоні Жиру взяв участь в 24 матчах за "Арсенал" в Лізі Європи, АПЛ і Кубку англійської ліги, відзначившись сімома голами. Його чинну угоду з клубом розрахована до 2019 року.

Нагадаємо, дортмундська "Боруссія" знайшла потенційну заміну Обамеянга в разі його відходу.