ua en ru

Арсен Іванющенко планує найближчим часом продати акції "Західінкомбанку"

Арсен Іванющенко планує найближчим часом продати акції "Західінкомбанку", а також вийти зі стратегічного та операційного управління банком. Про це він заявив у коментарі РБК-Україна.

"Для того, щоб не допустити банкрутства великого регіонального банку восени 2010 року, ми викупили акції ЗІБа, в якому вже на той момент працювала санаційна команда. Банк повинен був вижити, а тому ми влили в банк досить велику суму реальних грошей, стабілізували фінансову ситуацію на той момент, різко підвищили якість операційного менеджменту, оптимізували витрати і доходи, ретельно сформували нову управлінську команду", - заявив Іванющенко.

За його словами, після цього нові власники перейшли до претензійної роботи з великою кількістю проблемних боржників, які в свій час були в дуже тісних стосунках з колишнім керівництвом банку і які на 90% сьогодні тримають в своїх руках банківських боргів.
"Безсумнівно, робота з боржниками, особливо з тими з них, хто має якісь суттєві адміністративні можливості або прикривається депутатськими мандатами - це завжди дуже складна і копітка юридична робота. Адже ніхто не хоче повертати те, що вже вважає своїм. Підкреслю, незаконно вважає своїм. Після початку це важкої роботи, боржники ЗИБа і розв'язали свою компроматну інформаційну кампанію проти нових власників банку. Адже вони добре розуміють, що тільки так, створивши важкі репутаційні проблеми банку, вони зможуть спробувати піти від відповідальності і зберегти вкрадене", - вважає Іванющенко.

За його словами, боржники все одно будуть покарані, а вкладники отримають всі свої виплати.

"Але мені особисто, у зв'язку з відвертою інформаційною війною навколо мого імені, не цікаво більше брати участь у всьому цьому абсурді. Ім'я набагато дорожче. На мій погляд, неправильно, коли інвестор намагається вирішити чужу проблему, навмисно створеної попередніми керівниками, а натомість отримує мерзенні інформаційні удари при мовчазному потуранні відповідних адміністративних органів. У зв'язку з цим мною прийнято рішення найближчим часом продати акції банку, а також вийти зі стратегічного та операційного управління банком", - заявив Іванющенко.