ua en ru

"Арселорміттал" має намір інвестувати в миколаївський порт "Октябрьск"

"Арселорміттал" має намір інвестувати в миколаївський порт "Октябрьск" Фото: порт "Октябрськ"

Фонд Держмайна розгляне цю можливість

У четвер, 13 серпня, ДП "Спеціалізований морський порт "Октябрьск" підписало з металургійним підприємством "АрселорМіттал Кривий Ріг" Меморандум про намір останнього інвестувати в розвиток порту, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами гендиректора порту Олександра Басюка, якщо інвестиції надійдуть, відповідні надходження будуть сприяти збільшенню вантажної бази і робочих місць порту.

У той же час, гендиректор "АрселорМіттал" Кахлон Парамджит Сінгх відмовився розповідати, яку суму коштів збирається вкладати в розвиток порту, пояснюючи таке рішення відсутністю техніко-економічного обґрунтування.

"Можливо, нам передадуть в управління два або три причали, можливо більше, це залежить від аргументації техніко-економічного обґрунтування. Ми сподіваємося відвантажувати через цей порт приблизно від 1 до 1,5 млн тонн", - заявив він.

Разом з тим, за словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, підписання Меморандуму про намір інвестувати не означає, що "АрселорМіттал" виграє конкурс і буде вкладати кошти в порт "Октябрьск".

"Наступними кроками буде передача цієї інформації до Фонду Держмайна, а він проведе відкритий прозорий процес залучення інвестора в порт "Октябрьск", - зазначив Пивоварський.

Нагадаємо, Криворізький "Арселорміттал" в липні знизив виробництво сталі на 32,3%.