ua en ru

Вірменські депутати пропонують розглянути питання про визнання незалежності НКР

Вірменські депутати пропонують розглянути питання про визнання незалежності НКР Фото: вірменські депутати пропонують розглянути питання про визнання незалежності НКР

Раніше президент Вірменії доручив МЗС укласти договір про військову взаємодопомогу з Нагорним Карабахом

Вірменські депутати пропонують внести до порядку денного парламенту і обговорити питання про визнання незалежності "Нагірно-Карабахської Республіки". Зокрема, з такою ініціативою виступив опозиційний депутат Грант Багратян, повідомляє "Новини-Вірменія".

Як зазначається, Багратян, вважає, що в нинішніх умовах це питання стало цілком актуальним.


Згідно з повідомленням, віце-спікер парламенту Вірменії Едуард Шармазанов заявив, що поділяє таку стурбованість, але в ході проведеного під керівництвом президента засіданні Ради безпеки було дано доручення укласти відповідний договір про співпрацю.

"2-го квітня на засіданні Ради національної безпеки президент Вірменії Серж Саргсян зазначив, що Міністерству закордонних справ потрібно співпрацювати з МЗС Карабаху і працювати над укладенням договору про військову взаємодопомогу з Нагірним Карабахом, потрібно мати текст договору, провести відповідні обговорення і направити в Національні збори", - йдеться в повідомленні

Як повідомляється, роботи у даному напрямку вже ведуться. Разом з тим, Шармазанов не виключає, що після їх завершення можна буде повернутися до цього питання.

"Роботи в даному напрямку вже ведуться і після її завершення можливо ми обговоримо і таку можливість", - сказав Шармазанов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Азербайджан заявив про загибель трьох військових в Нагірному Карабасі.