ua en ru

Армія РФ влаштовує провокації на навчаннях НАТО в Арктиці

Армія РФ влаштовує провокації на навчаннях НАТО в Арктиці Фото: британський вертоліт на навчаннях НАТО в Арктиці (twitter.com/CRG_CRM)

Під час навчань було помічено підвищену кількість військових кораблів РФ

Начальник військового управління корпусом морської піхоти Нідерландів генерал Джефф МакМутрі повідомив, що літаки і кораблі РФ намагаються влаштувати провокації на військових навчаннях Нідерландів та Великобританії за Полярним колом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegraph.

Генерал МакМутрі розповів, що вони бачать зростаючий інтерес з боку російських військово-морських судів до їх навчань.

З його слів, коли британські та нідерландські військові проводили навчання в рамках протиракетної оборони в Арктиці, в регіоні було помічено підвищене число російських кораблів.

"Вони явно хочуть, щоб їх присутність була видимою. Ми також бачимо, як російські винищувачі наближаються до наших військових кораблів", - заявив МакМутрі.

Нагадаємо, у НАТО заявили про готовність відповісти на загрозу з боку РФ. Командувач європейським командуванням Збройних сил США і верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротти заявив, що "ми готові відповісти в разі необхідності, і ми будемо захищати Атлантику".