ua en ru

Армія Лівану і "Хезболла" почали операцію проти ІДІЛ

Армія Лівану і "Хезболла" почали операцію проти ІДІЛ Фото: бойовики ІДІЛ (Al Joumhouria)

Ліванська військова операція почалася рано вранці недалеко від міста Рас-Баальбек

Урядова армія Лівану на північно-східному кордоні з Сирією в суботу, 19 серпня, розпочала наступ проти терористичної організації "Ісламська держава". Про це повідомляє Reuters.

Також ліванське радикальне угрупування "Хезболла" оголосила про напад на бойовиків ІДІЛ з сирійського боку кордону.

Повідомляється, що ліванська військова операція почалася рано вранці, недалеко від міста Рас-Баальбек. Зазначено, що армія використовує ракети, артилерію і вертольоти.

Як відомо, цей район є останньою частиною лівансько-сирійського кордону під контролем бойовиків ІДІЛ.

Операція "Хезболли" разом з сирійською армією стартувала з сирійського боку кордону в гірській місцевості Каламун.

Зазначено, що в лавах терористів є вбиті і поранені. За даними місцевих джерел, ліванської армії протистоять близько тисячі бойовиків ІДІЛ, використовують важкодоступний гірський район для перекидання зброї і найманців на територію Сирії.

У заяві "Хезболли" кажуть, що угруповання виконала свою обіцянку "усунути терористичну загрозу на кордонах країни" і битися пліч-о-пліч" з сирійською армією.

"Оголошення спільної військової операції з Сирією і "Хезболлах" важко для Бейрута з політичної точки зору, оскільки тим самим Ліван поставив би під загрозу отримання військової допомоги США. Американська адміністрація вважає, що "Хезболла" терористичною організацією", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в липні у Сирії урядові війська і союзна радикальне шиїтське угрупування "Хезболла" почали наступ на ісламістів кількох угруповань на кордоні з Ліваном