ua en ru

Армія Іраку призупинила наступ на Мосул через десятки жертв серед мирних жителів

Армія Іраку призупинила наступ на Мосул через десятки жертв серед мирних жителів Фото: бойові дії в Мосулі

ООН стурбована високою смертністю серед мирних жителів в Мосулі

Армія Іраку і сили Сполучених Штатів Америки призупинили наступ на західну частину Мосула, контрольовану бойовиками "Ісламської держави" через високу смертність серед мирних жителів в результаті військових дій. Про це повідомляє Reuters.

Організація Об'єднаних Націй висловила глибоку стурбованість у зв'язку з повідомленнями про інцидент під час бою 17 березня, в результаті якого загинули або були поранені десятки людей в районі Аль-Джадіда в Мосулі, імовірно, в результаті повітряних ударів з боку армії Іраку, або США. Багато людей загинули під завалами будівель.

"Ми приголомшені цією жахливою загибеллю людей", - заявила Ліза Гранде, координатор гуманітарної діяльності ООН в Іраку.

Джерела агентства припускають, що, можливо, в результаті авіаудару вибухнула вантажівка ІДІЛ з боєприпасами і вибуховими речовинами.

Голова рятувальної служби Мохаммед аль-Джаварі заявив журналістам у четвер, що рятувальні команди вилучили 40 тел зі зруйнованих будівель.

"Недавня висока смертність серед мирних жителів в Старому місті змусила нас припинити операції і переглянути наші плани", - заявив представник Федеральної поліції Іраку в суботу. "Цей час потрібно використати для зважування нових наступальних планів і тактики. Ніякі бойові дії не триватимуть".

Нагадаємо, в Мосулі в результаті вибуху в районі бойових дій загинуло понад 100 мирних жителів.