ua en ru

Армія Хафтара заявила про плани наступу на Тріполі

Армія Хафтара заявила про плани наступу на Тріполі Ілюстративне фото (pixabay.com)

Армія генерала Халіфи Хафтара заявила про намір почати новий наступ

Представник Лівійської національної армії Хафтара Ахмед Аль-Місмарі заявив, що в найближчі дні до Тріполі будуть перекинуті додаткові сили, які за допомогою артилерії доб'ються успіху на південних підступах до столиці. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Також він спростував інформацію про те, що війська, вірні уряду в Тріполі, в ході контрнаступу зуміли повернути втрачені позиції. Повільне просування Аль-Місмарі пояснив тим, що доводиться атакувати в густонаселених районах.

Відзначимо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я в результаті військових дій в районі Тріполі загинули 254 людини, 1228 отримали поранення, 32000 людей змушені були змінити місце проживання.

Нагадаємо, раніше агентство охорони здоров'я ООН повідомило, що в результаті відновлення бойових дій в Лівії з 5 квітня, коли Лівійська національна армія почала наступ на столицю Тріполі, в результаті бойових дій загинуло 220 осіб.

Відзначимо, 4 квітня фельдмаршал Хафтар оголосив про початок наступу на Тріполі, де розташований уряд національної згоди, а на наступний день його армія взяла під контроль аеропорт столиці, однак урядові війська його звільнили.