ua en ru

Армія Німеччини збільшить кількість танків на третину

Армія Німеччини збільшить кількість танків на третину Фото: німецький танк Leopard 2

Бундесвер уклав контракт про постачання 104 списаних танків Leopard

Бундесвер уклав із концерном Krauss-Maffei Wegmann контракт про постачання 104 списаних танків, а також 32 комплекти ходових частин на загальну суму 760 мільйонів євро. Таким чином міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн має намір до 2023 року досягнути поставленої цілі у 328 танків, передає DW.

Зазначено, що танки Leopard, які Бундесвер закупить у Krauss-Maffei Wegmann, є застарілими, однак їх модернізують до типу 2 A7V, які можна краще використовувати вночі та в умовах спекотного клімату.

Повідомляється, що минулого місяця половина машин Бундесверу в таборі Кастор у Малі не заводилися через надзвичайну спеку і велику кількість пилу. Після техогляду їх вирішили не використовувати.

Нині Малі потерпає від діяльності терористів та етнічного протистояння. Представники Бундесверу опікуються навчанням місцевих підрозділів, спостереженням за ситуацією та виконують завдання з транспортування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Пентагоні затвердили план про вкладення 8 млрд доларів у посилення присутності США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.