ua en ru

Армія Асада повернула контроль над військовим аеропортом на схід від Дамаска

Армія Асада повернула контроль над військовим аеропортом на схід від Дамаска Фото: сирійські солдати патрулюють регіон після нападу бойовиків ІДІЛ (AFP Photo)

Ключову сирійську урядову авіабазу поблизу столиці було захоплено повстанцями в листопаді 2012 року

Війська сирійського президента Башара Асада і його союзники відбили ключову авіабазу неподалік столиці держави, повернувши контроль не тільки над заміським військовим аеропортом, але й за одним із сусідніх міст на схід від Дамаска, повідомляє AFP.

Як зазначається, це сталося через три роки після того, як дані пункти було захоплено повстанськими угрупованнями в листопаді 2012 року.

Згідно з джерелами Agence France-Presse, "сирійська урядова армія взяла під повний контроль місто Ель-Мардж Аль-Султан і знаходиться в 15 кілометрах на схід від Дамаска аеропорт у Східній Гуті.

Як повідомлялося, вранці в понеділок, число жертв бомбардувань під Дамаском зросла до 45.

Днем раніше в передмістях сирійської столиці в результаті ракетного обстрілу загинули не менше 10 дітей і чотирьох жінок. При цьому кілька снарядів розірвалося на території однієї із шкіл.

Сирійській обсерваторії з прав людини на ранок 14 грудня ще не було відомо, хто здійснив недільне бомбардування - сирійська або російська військова авіація.

Нагадаємо, на переговорах у Відні наприкінці жовтня домовитися про долю Асада не вдалося.