ua en ru

В Одесі виявили контрабандні російські ракети, їх передадуть армії

В Одесі виявили контрабандні російські ракети, їх передадуть армії Ілюстративне фото (wikipedia.org)

Росія намагалася переправити ракети через Одеський порт

Кабінет міністрів України прийняв рішення про передачу армії конфіскованих за контрабанду російських ракет "земля-повітря". Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на засіданні виступив генпрокурор Юрій Луценко, який розповів, що "Рособоронекспорт" у змові з представниками оборонного комплексу України організували контрабанду 36 зенітних ракет "земля-повітря" для комплексу "Печора" в повному оснащенні разом з обладнанням. За його словами, російська сторона планувала передати ракети Еритреї, вони були конфісковані в порту Одеси.

"Ми зробили все, щоб зброю країни-агресора було передано нашим Збройним силам", - додав Луценко.

Також на засіданні уряду ухвалили відповідне рішення про передачу озброєнь українській армії.

За матеріалами контррозвідки СБУ Головна військова прокуратура виявила 36 зенітних ракет «земля-повітря» 5В27Д, які входять до складу зенітного-ракетного комплексу С-125 «Печора», у повному бойовому оснащенні разом із супутнім обладнанням. Ці ракети ще в 2007 році службові особи «Рособоронекспорту» РФ за попередньою змовою зі службовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу України пробували незаконно перемістити до країни, що знаходилася під санкціями РБ ООН. Злагоджена робота СБУ та ГПУ дозволила сьогодні Кабінету міністрів України передати ракети для потреб ЗСУ. Ракети країни- агресора відтепер будуть охороняти мирне небо над українськими містами.

Опубліковано Юрієм Луценком Середа, 27 березня 2019 р.

Зазначимо, дані ракети призначені для ураження маловисотних пілотованих і безпілотних аеродинамічних цілей на висоті від 20 до 18000 метрів.

Нагадаємо, раніше у Генеральному штабі заявили про перехід Збройних сил України на українські ракети і боєприпаси.