ua en ru

Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху в разі "широкомасштабної війни"

Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху в разі "широкомасштабної війни" Фото: президент Вірменії Серж Саргсян

Раніше президент Вірменії доручив МЗС укласти договір про військову взаємодопомогу з Нагорним Карабахом

Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху в разі "широкомасштабної війни". Про це президент Вірменії Серж Саргсян заявив сьогодні на зустрічі з послами країн ОБСЄ, повідомляє пресс-служба глави Вірменії.

"Республіка Вірменія в якості сторони угоди про припинення вогню від 1994 року, в повній мірі виконує свої зобов'язання щодо забезпечення безпеки населення Нагірного Карабаху. Крім того, я доручив МЗС працювати в напрямку підписання угоди про військову співпрацю з НКР. І тут я повинен сказати, що я не раз говорив, що якщо дійсно будуть продовжуватися воєнні дії і вони отримають величезний масштаб, Республіка Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху", - сказав він.


Зазначимо, раніше повідомлялося, що президент Вірменії Серж Саргсян допускає початок повномасштабної війни в Нагірному Карабасі, якщо там продовжиться ескалація конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що армянские депутати пропонують внести до порядку денного парламенту і обговорити питання про визнання незалежності "Нагірно-Карабахської Республіки".

Віце-спікер парламенту Вірменії Едуард Шармазанов заявив, що поділяє таку стурбованість, але на даний момент у ході проведеного під керівництвом президента засіданні Ради безпеки було дано доручення укласти договір про військову взаємодопомогу з Нагорним Карабахом. Роботи в цьому напрямку вже ведуться.