ua en ru

Аркадій Бабченко живий: подробиці

Аркадій Бабченко живий: подробиці Фото: Аркадій Бабченко (РБК-Україна)

Бабченко взяв участь в спецоперації

Аркадій Бабченко живий. Про це сьогодні, 30 травня, під час брифінгу заявили глави СБУ і ГПУ. Вони повідомили, що вбивство Бабченко було інсценовано. Нагадаємо, вчора, 29 травня, стало відомо про те, що відомий російський журналіст убитий в Києві в під'їзді свого будинку трьома пострілами в спину. Всі подробиці - в матеріалі РБК-Україна.

30 травня

Бабченко живий

Сьогодні під час брифінгу глав СБУ і ГПУ Василь Грицак і Юрій Луценко повідомили про те, що Аркадій Бабченко живий. Його смерть була інсценована для того, щоб зловити злочинця, який дійсно збирався його вбити. У брифінгу також взяв участь і сам Бабченко.

"До мене прийшли місяць тому люди сказали, що" є на тебе замовлення ". Вартість 40 тисяч доларів, показали документи мої, мої паспортні дані, мою фотографію, яка є тільки в моєму паспорті і тільки в паспортному столі ... Добути інформацію цю могли тільки спецслужби (РФ, - ред.) ", - заявив Аркадій Бабченко.

Відео затримання організатора

В СБУ оприлюднили відео затримання організатора замаху на Аркадія Бабченко.

Крім того, Петро Порошенко доручив надати журналістові охорону.

29 травня

Прес-секретар Нацполіціі Києва Оксана Блищик повідомила про те, що в Деснянському районі Києва на вулиці Микільсько-Слобідській стріляли в чоловіка - громадянина Росії, 1977 року народження. Його виявила дружина. Від отриманих поранень - пострілів в спину, він помер в кареті швидкої допомоги. Пізніше стало відомо про те, що загиблий - відомий російський журналіст Аркадій Бабченко.

Прес-секретар Нацполіції Києва Оксана Блищик повідомила про те, що в Деснянському районі Києва на вулиці Микільсько-Слобідській стріляли у чоловіка – громадянина Росії, 1977 року народження. Його дружина виявила. Від отриманих поранень – пострілів в спину, він помер в кареті швидкої допомоги. Пізніше стало відомо про те, що загиблий – відомий російський журналіст Аркадій Бабченко.

ОНОВЛЕНО У Києві стріляли у чоловіка Від отриманого поранення потерпілий помер у кареті «швидкої». Подія сталася на...

Опубліковано Оксаною Блищик 29 травня 2018 р.

Як відомо, Бабченко близько року тому покинув Росію з міркувань безпеки. Загрози почали надходити після того, як він відмовився висловлювати співчуття у зв'язку з аварією літака Ту-154 над Чорним морем. Деякий час він жив у Празі, потім перебрався в Київ. Працював ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR.

Вбивство Бабченко: Геращенко розповів подробиці

Екс-радник голови МВС Антон Геращенко розповів подробиці вбивства Аркадія Бабченко. За його словами, Аркадій пішов у магазин за хлібом. В цей час вбивця чекав його в під'їзді будинку, і коли Бабченко відкривав двері в квартиру, той завдав йому кілька пострілів у спину. Також Геращенко повідомив про те, що однією з версій слідства буде дії російських спецслужб.

Зараз біля під‘їзду де був застрелений журналіст Аркадій Бабченко.

Опубліковано Mykhailo Tkach 29 травня 2018 р.

У Нацполіції повідомили основну версію

Голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко назвав основну версію вбивства Бабченко - це його професійна діяльність.

Бабченко надходили погрози на Facebook

Журналістка Ірина Ромалійська повідомила про те, що Бабченко отримував погрози на Facebook. За її словами, він намагався отримати посвідку на проживання в Празі.

"Він завжди говорив, що в Росії йому небезпечно, говорив, що йому погрожували. Тут же він говорив, що йому постійно йдуть погрози і в фейсбуці, і в коментарях в соцмережі, але він на це не реагував. Знаю, що він намагався отримати вид на проживання в Празі", - повідомила вона в ефірі каналу ATR по телефонному зв'язку.

Власне розслідування проведуть журналісти

Денис Бігус, український журналіст, повідомив про те, що журналісти проведуть власне розслідування вбивства Аркадія Бабченко. За його словами, вони займуться ідентифікацією камер спостереження в районі події.

Уверен, вы уже знаете что убили Бабченко. Мы с коллегами идентифицируем камеры наблюдения в этом районе....

Опубліковано Denys Bihus 29 травня 2018 р.

Заступник гендиректора телеканалу ATR Айдер Муждабаев заявив про те, що вбивство Аркадія Бабченко - це усвідомлене злочин, який скоєно на замовлення спецслужб Росії.

"Він убитий виключно за свою професійну діяльність. У Російській Федерації нічого не робиться випадково. Це продумане, сплановане і цілеспрямоване політичне вбивство", - заявив він.

Складено фоторобот вбивці

Заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін опублікував у своєму Facebook фоторобот підозрюваного у вбивстві Бабченко. Також він додав, що на місці працює слідчо-оперативна група.

Сьогодні, о 20.15, на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що за адресою свого помешкання у Києві отримав смертельні...

Опубліковано Vyacheslav Abroskin 29 травня 2018 р.