ua en ru

Аргентина, Уругвай і Парагвай анонсували спільну заявку на проведення ЧС-2030

Аргентина, Уругвай і Парагвай анонсували спільну заявку на проведення ЧС-2030 Фото: ФІФА (fifa.com)

ЧС в 2030 році відзначить сторіччя турніру, який вперше відбувся в Уругваї в 1930 році

Аргентинська республіка, Республіка Парагвай і Східна республіка Уругвай анонсували спільну заявку на проведення матчів чемпіонату світу у 2030 році. Про це повідомляє BBC.

"Аргентина, Уругвай і Парагвай планують зробити спільну заявку на проведення чемпіонату світу 2030 року. Президенти трьох країн оголосили про плани в Буенос-Айресі в середу, хоча процес відбору почнеться через кілька років", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ЧС 2030 року відзначить сторіччя турніру, який вперше відбувся в Уругваї в 1930 році.

"Перша зустріч (для підготовки тендеру) буде організована в перший тиждень листопада. Інші країни захочуть прийняти його у себе, але є дуже сильний аргумент на користь Уругваю, який відзначить 100 років з першого проведення", - заявив президент Парагваю Орасіо Картес.

Наголошується, що в червні Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заявив, що "рішуче підтримає" або пан-британську, або англійську заявку на проведення ЧС у 2030 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нападник каталонської "Барселони" Луїс Суарес і Ліонель Мессі провели акцію на підтримку спільної заявки Аргентини і Уругваю на проведення ЧС-2030.