ua en ru

Аргентина домовилась про погашення 255 мільйонів доларів боргу ще з одним кредитором

Аргентина домовилась про погашення 255 мільйонів доларів боргу ще з одним кредитором Фото: Аргентина домовилась про погашення 255 мільйонів доларів боргу

Аргентина досягла угоди з ще одним держателем дефолтних облігацій

Аргентина домовилась про погашення 255 мільйонів доларів ще з одним великим кредитором, який раніше відмовився від реструктуризації заборгованості. Про це повідомляє Reuters.

"Аргентинська Республіка досягла угоди з ще одним держателем дефолтних облігацій - фондом Yellow Crane Holdings на загальну суму приблизно 255 млн дол", - йдеться в повідомленні.


Наголошується, що в 2005 та 2010 роках Аргентина реструктурувала 93% свого боргу, що залишився в спадщину після найбільшого в історії дефолту 2001 року. Власникам облігацій був запропонований обмін на нові папери з дисконтом близько 70% по відношенню до первісної вартості. Однак власники решти 7% боргових паперів, що представляють в основному спекулятивні інвестиційні фонди, на це списання не погодилися.

Крім того, Аргентина провдила деякі виплати через один з нью-йоркських банків, потрапивши таким чином під юрисдикцію американської юстиції. Суд у Нью-Йорку став на захист інтересів кредиторів і зобов'язав Аргентину виплатити борг повністю. У січні уряд президента Аргентини Маурісіо Макрі, що вступив на посаду 10 грудня минулого року, відновив переговори.

Нагадаємо, федеральний прокурор Аргентини почав розслідування відносно президента Маурісіо Макрі з-за публікації "панамських документів", згідно з яким йому можуть бути підконтрольні дві офшорні компанії.