ua en ru

Заарештований глава МВФ Д.Стросс-Кан провів ніч у спецвідділі поліцейського управління Гарлема

Заарештований глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан провів ніч у спецвідділі поліцейського управління Нью-Йорка, розташованому в Гарлемі, де зараз очікує виклику в нью-йорський суд. За даними американських ЗМІ, там же був проведений допит, який тривав кілька годин, після чого йому були пред'явлені офіційні звинувачення, і він був заарештований, передає РБК.

Повідомляється також, що захищати Д.Стросс-Кана у суді будуть Бенджамін Брафман і Вільям Тейлор. Б.Брафман - відомий адвокат з Вашингтона, який прославився тим, що не разів вигравав справи, коли на кону стояла репутація знаменитих людей, у тому числі американських акторів і музикантів.

Нагадаємо, директор-розпорядник МВФ Стросс-Кан був арештований ввечері 14 травня в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки готелю. Відомо, що він вже заявив про свою повну невинність. Стверджується, що 32-літня працівниця готелю змогла втекти з номера, який обіймав глава МВФ, після чого негайно звернулася в поліцію.

62-літній Д.Стросс-Кан керує МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції. Його вважають однією з можливих кандидатур соціалістів на виборах французького президента в 2012 р.