ua en ru

Політв'язню Грибу необхідна операція

Політв'язню Грибу необхідна операція Фото: Павло Гриб (twitter.com/Mariana_Betsa)

Адміністрація СІЗО, де утримують Павла Гриба, не дозволила передати йому необхідні продукти для дотримання спеціальної дієти

Стан здоров'я українця Павла Гриба, який незаконно утримується в СІЗО Російській Федерації (РФ), погіршується. Йому потрібна операція, без якої у хлопця може виникнути внутрішня кровотеча, повідомив батько політв'язня Ігор Гриб у Facebook.

"Ці продукти передавати заборонено. Гриб на дієті". Таку відповідь сьогодні почула людина, яка намагалась зробити...

Опубліковано Ігором Грибом 11 квітня 2018 р.

За словами батька ув’язненого, адміністрація СІЗО, де утримують Павла Гриба, не дозволила передати йому необхідні продукти для дотримання спеціальної дієти.

"Ці продукти передавати заборонено. Гриб на дієті", - таку відповідь сьогодні почула людина, яка намагалась зробити Павлу продуктову передачу. На фоні загального погіршення здоров'я, відсутність мінімально необхідного харчування призводить до підвищення кислотності в шлунку, що підвищує ризик раптової появи вираженої кровотечі з просвіту стравоходу, шлунку чи дванадцятипалої кишки, зі зниженою згортальною функцією крові", - зазначив Ігор Гриб.

Як зазначив батько ув'язненого, згідно із висновком доктора медичних наук, професора "пацієнту в комплексі лікування необхідно порто-системна шунтуюча операція".

"У випадку появи внутрішньої кровотечі жоден медичний заклад Краснодарського краю просто не спроможний надати необхідну допомогу. Павло повільно стече кров'ю. Російська репресивна машина вбиває українських громадян", - написав Ігор Гриб.

Нагадаємо, Павлу Грибу 2 березня районний суд Краснодара продовжив арешт ще на два місяці. Гриба в Російській Федерації звинувачують у підготовці теракту в російській школі. За версією слідства, Гриб був пов'язаний з українськими націоналістами і запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці у школі. Затримали українця наприкінці серпня 2017 року на території Білорусі.