ua en ru

Заарештованого екс-віце-президента ФІФА звільнили під заставу в 10 млн дол

Заарештованого екс-віце-президента ФІФА звільнили під заставу в 10 млн дол Фото: Джеффрі Уебб

Джеффрі Уебб не визнавав себе винним у здирництві, шахрайстві і відмиванні грошей

Один з семи чиновників Міжнародної федерації футболу (ФІФА), заарештованих у травні цього року в Цюріху у справі про корупцію, Джеффрі Уебб, звільнений під заставу в 10 млн доларів, передає агентство AFP.

Як наголошується, в ході виступу у федеральному суді в Нью-Йорку, Уебб не визнав себе винним в інкримінованих йому здирництві, шахрайстві і відмиванні грошей. Як повідомляється, на відміну від інших затриманих у Швейцарії чиновників ФІФА, Уебб не став чинити опір екстрадиції в США, що може означати його готовність співпрацювати зі слідством.

Відзначимо, 27 травня в Цюріху були арештовані чиновники ФІФА, обвинувачені у вимаганні на загальну суму понад 150 млн дол. Крім хабара за вибір країни для проведення чемпіонату світу 2010 року, слідство виявило корупцію в маркетингових угодах і продажу телетрансляцій. Більше 20 болівійських футбольних чиновників вже дали свідчення в суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Союзу європейських футбольних асоціацій (UEFA) Мішель Платіні висуне свою кандидатуру на виборах президента ФІФА.