ua en ru

ArcelorMittal випустить акції і субординовані векселі на суму 3,5 млрд дол

Одна з найбільших у світі металургійних компаній ArcelorMittal випустить акції, а також субординовані векселі з обов'язковою конверсією на загальну суму в 3,5 млрд дол.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, термін погашення субординованих боргових паперів складе 3 роки. Після цього цінні папери будуть конвертовані в звичайні акції ArcelorMittal.

Папери розмістять на американському ринку. Основна мета розміщення - скорочення обсягу боргів ArcelorMittal. До 30 червня 2013 р. компанія планує зменшити чистий борг ArcelorMittal приблизно до 17 млрд дол. і скоротити термін досягнення середньострокового цільового показника по заборгованості в 15 млрд дол.

За підсумками 2012 р. ArcelorMittal сподівається зафіксувати EBITDA на планці в 7 млрд дол., а чистий борг - на рівні 22 млрд дол.

"Ми не раз говорили про те, що скорочення чистого боргу є нашим головним завданням. Заплановане розміщення паперів, додаткові доходи від продажу активів, зниження дивідендів і триваюче скорочення витрат дозволять значно знизити рівень чистого боргу та прискорити досягнення середньострокового цільового показника по заборгованості в розмірі 15 млрд дол.", - зазначив глава ArcelorMittal Лакшімі Міттал.

ArcelorMittal була утворена в 2006 р. в результаті злиття люксембурзької компанії Arcelor і індійської Mittal Steel. Компанія працює в більш ніж 60 країнах і виробляє десяту частину всієї світової сталі. В Україні ArcelorMittal володіє ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишня "Криворіжсталь"), що спеціалізується на виробництві сталі, готового прокату, чавуну, агломерату та інших видів металургійної продукції. До 90% продукції комбінат поставляє на експорт.

Читайте також: "АрселорМіттал Кривий Ріг" збільшив за 11 міс. 2012 р. виробництво сталі на 13,9% - до 5,869 млн т