ua en ru

ArcelorMittal відмовився від спільного проекту з виробництва сталі в Бразилії з місцевою Vale

ArcelorMittal відмовився від можливої участі у спільному проекті з бразильської гірничодобувної компанією Vale SA з виробництва сталі в Бразилії. Про це заявив виконавчий президент ArcelorMittal Brasil Бенджамін Баптиста Фільо, говориться в повідомленні компанії, розміщеному на сайті Лондонської фондової біржі.
"Ми більше не ведемо переговори з Vale за цим проектом", - заявив Фільо. - "Нам це не цікаво".
Директор по сталі Vale Арістідес Корбелліні також підтвердив припинення переговорів з ArcelorMittal: "В ArcelorMittal є інші варіанти, як і у Vale".
Нагадаємо, про можливе проекті заявив глава ArcelorMittal Лакшмі Міттал у 2009 р. під час зустрічі з екс-президентом Vale Роджером Аньєллі.Сталевиробник говорив з горнодобитчіком про можливість входження у спільний венчурний сталеливарний проект на південно-сході Бразилії.
За словами Корбелліні, новий проект Companhia Siderurgica Ubu, вартістю 6 млрд дол, буде виробляти сталеві плити на експорт.
Даний проект - зменшена версія проекту, який Vale хотів здійснити з найбільшою сталеливарною компанією Китаю Baosteel Group Corp. Проект припускав виплавку 10 млн тонн сталевих плит у рік і провалився через те, що не міг отримати екологічну ліцензію.
У планах Vale - витратити близько 21 млрд дол. протягом наступних кількох років на будівництво потужностей, здатних виробляти 18,5 млн т сталі на рік.
Зазначимо, згідно з прогнозами, Бразилія справить в 2011 р. рекордні 39,4 млн тонн сталі.
Компанія ArcelorMittal працює в більш, ніж 60 країнах. На її підприємствах трудяться близько 320 тис. чоловік. В Україні ArcelorMittal володіє ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишня "Криворіжсталь"), яке спеціалізується на виробництві сталі, готового прокату, чавуну, агломерату та інших видів металургійної продукції. До 90% продукції комбінат поставляє на експорт.