ua en ru

Арбузов вважає абсурдними звинувачення Генпрокуратури

Екс-віце-прем'єр Сергій Арбузов назвав звинувачення Генеральної прокуратури України абсурдними і порадив слідчим ознайомиться з його декларацією про доходи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби політика.

"Думати, що протягом трьох днів я міг перевести свої рахунки, могли собі дозволити або ті, хто відірвалися від реалій і сліпі, оскільки не помічають очевидного краху в банківській системі і проблем з виплатами, або ж люди, які не розуміють, що говорять. Мені не потрібно наводити аргументи, щоб переконати в абсурдності цієї заяви, досить того, що всі українці і так зіткнулися з тим, що не можуть забрати свої законні кошти з банків, навіть не маючи процесуальних арештів. В сьогоднішніх умовах банківських руїн мені, як і всім іншим громадянам країни, які стали заручниками недолугої політики НБУ, не вдалося б навіть теоретично готівку ні 20 тис., ні 200", - заявив Арбузов.

Крім того, він порадив слідчим Генпрокуратури перед тим, як робити гучні і абсурдні звинувачення, ознайомиться з його деклараціями про доходи.

"Слідчі припустили, що я не міг законно володіти своїми засобами. Ну що ж, в такому разі я порекомендував би їм як мінімум озброїтися калькулятором і порахувати мої доходи, зазначені у деклараціях за всі роки. А що стосується рахунків за кордоном, тут можу допомогти слідству: якщо, незважаючи на копітку і гиперактивную роботу слідчих, моїх рахунків в Європі фактично за рік так і не виявлено, значить їх просто там немає", - зазначив політик.

Він також прокоментував звинувачення на свою адресу, озвучені ГПУ, назвавши їх політичним нокдауном прокуратури.

"Генеральна прокуратура в даний час перебуває в умовах нокдауну. Практика гучних заяв і відсутності аргументів сприяла тому, що відомство дискредитована в очах суспільства. І навіть незважаючи на фактично "лежаче положення", прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, які не мають відношення до реальності. Наприклад, теза слідчого про те, що БТБ створений всупереч четкомуо забороні. Але це ж абсурдно. Невже мені потрібно вказувати слідчого на те, що такої заборони в законодавстві не існує. Крім того, є норма, що дозволяє НБУ засновувати і брати участь в капіталах дочірніх підприємств. Що і було зроблено в даному випадку", - додав Арбузов.