ua en ru

Україна повинна увійти на рівних у "вагову категорію" країн ЄС, - Арбузов

Загальне завдання парламенту і уряду - не допустити спаду в економіці та погіршення рівня життя громадян. Україна повинна увійти на рівних у "вагову категорію" країн ЄС, заявив в ході погоджувальної ради у Верховній Раді України перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

"Зараз наша основна мета - реалізація заходів щодо активізації економіки, поліпшення інвестиційного і податкового клімату, приведення законодавчого поля у відповідність з європейськими стандартами. Тільки таким чином ми зможемо увійти на рівних у "вагову категорію" країн Євросоюзу", - сказав він.

Арбузов зазначив, що сьогодні спільне завдання - і парламенту, і уряду - не допустити спаду в економіці та погіршення рівня життя громадян.

У зв'язку з цим представник уряду уточнив, що влада повинна привести в дію всі компенсаторні механізми, щоб рух вперед не привів країну до прірви.

Перший віце-прем'єр-міністр звернув увагу, що з понад 80 законопроектів, які парламент повинен розглянути на цьому пленарному тижні, майже половина - урядові.

Він також підкреслив, що уряд готовий до конструктивної критики, якщо вона проходить через призму інтересів держави, економіки і громадян.