ua en ru

Арбузов і Колобов поїхали в США з метою пошуку альтернативних джерел інвестицій

Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов і міністр фінансів Юрій Колобов 15 січня відправилися з чотириденним візитом в США. Їх вояж став першим зарубіжним візитом представників нового уряду Миколи Азарова. Проте поїздку не можна вважати офіційним візитом, оскільки вона здійснюється не на запрошення уряду США, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

Як повідомили в прес-службі першого віце-прем'єра, метою поїздки економічного блоку уряду стало налагодження роботи з потенційними інвесторами. "Ситуація на фінансових ринках залишається непростою, тому дуже важливо працювати із зовнішніми ринками, презентувати Україну і її можливості. Так, в рамках візиту буде проведено низку семінарів на тему інвестиційної привабливості України", - відзначили в прес-службі.

За даними джерел, поїздка здійснюється з метою пошуку альтернативних джерел коштів напередодні приїзду до України місії МВФ, наміченого на 24 січня. Основним адресатом Арбузова і Колобова є велика інвесткомпанія Franklin Templeton Investments, штаб-квартира якої знаходиться в Сан-Матео, штат Каліфорнія. Зустрічі українських міністрів з керівництвом МВФ і Світового банку не передбачені, але і не виключені.

Franklin Templeton Investments є однією з найбільших інвестиційних компаній в світі, з активами під управлінням, що перевищують 780 млрд дол., і більш ніж 21 мільйоном портфелів клієнтів. У його структуру входить більше 200 інвестфондів у різних країнах світу.

Читайте також: Україна домовлятиметься з МВФ про кредитну програму обсягом 15,4 млрд дол., - Арбузов