ua en ru

Арбітражний суд Лондона підтвердив законність реалізації опціону компанією Arricano

Лондонський міжнародний арбітражний суд (LCIA) 31 березня 2015 р. виніс рішення, яким підтвердив, що Arricano Real Esate plc реалізувала своє право на call-опціон (викуп) акцій компанії Assofit Holdings Limited і в повній відповідності з рішенням арбітражу від 17 серпня 2014 р. розмістила на рахунку незалежної третьої сторони кошти, необхідні для реалізації call-опціону в повному обсязі до 1 січня 2015 р. Про це повідомляє прес-служба компанії Arricano.

Зазначається, що такими діями Arricano офіційно підтвердила своє бажання і фінансову можливість викупити мажоритарний пакет акцій ТРК SkyMall у компанії Stockman Interhold, афілійованої з Андрієм Адамовским на умовах, зазначених арбітражем.

"Лондонський арбітраж своїм рішенням від 31 березня 2015 р. в черговий раз підтвердив правоту Arricano. Арбітраж дав однозначну відповідь - Аггісаnо виконала опціон, Arricano має повне право знову стати одноосібним власником 100% акцій компанії "Ассофит", і, відповідно ТРК SkyMall", - зазначив член ради директорів Arricano Real Estate plc Ярема Ковалів.

Ковалів підкреслив, що для вирішення конфлікту рішення лондонського арбітражу недостатньо. "Ми маємо намір повернути ТРК SkyMall, використовуючи для цього лише законні способи. Крім того, ми продовжуємо судові процеси по збитках, які наша компанія зазнала в період управління ТРК SkyMall компанією Stockman (з березня 2012 р.), за нашими підрахунками, збитки становлять близько 60 млн дол", - додав він.

У компанії констатували, що кожна нова перемога Arricano обертається неправомірним тиском з боку правоохоронних органів на компанію в Україні.

У зв'язку з цим, Arricano звертається до перших осіб держави, Президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, Генерального прокурора Віктора Шокіна з проханням забезпечити належне розслідування звернення Arricano в ГПУ, а також неупереджене ставлення до компанії з боку правоохоронних органів.

Нагадаємо, 17 серпня 2014 р. Лондонський міжнародний арбітражний суд (LCIA) прийняв рішення на користь компанії Arricano у спорі про право call-опціону на ТРК SkyMall. Суд відновив право компанії реалізувати call-опціон для придбання пакета акцій у розмірі 50,03% холдингової компанії торгового центру SkyMall в Києві на умовах 2010 року за 51,4 млн дол.