ua en ru

Арабські країни визнали терористичними 9 організацій з-за зв'язки з Катаром

Арабські країни визнали терористичними 9 організацій з-за зв'язки з Катаром Фото: Катар (qatartourism.gov.qa)

Також в список потрапили дев'ять цивільних осіб

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет через зв'язки з владою Катару внесли дев'ять організацій і дев'ять цивільних осіб в "терористичний список". Про це повідомляє SPA.

Повідомляється, що терористичними були визнані три "благодійні організації" з Ємену, три організації з Лівії і три лівійських ЗМІ.

"Організації здійснювали діяльність від її імені при підтримці "катарських благодійних організацій, вважаються терористичними в чотирьох державах", - йдеться в повідомленні.

Також в список терористів були внесені два громадянина з Катару, один з Кувейту, троє - з Ємену і двоє - з Лівії.

"Внесені в список громадяни збирали гроші для терористичної організації "Джебхат ан-Нусра" та інших збройних терористичних загонів в Сирії, а також підтримували "Аль-Каїду", - йдеться в повідомленні.

Також Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет вважають, що потрапили в список, організації та особи отримують "ідеологічну та фінансову підтримку від катарських влади".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Емір Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані підписав декрет про зміну антитерористичного законодавства країни в четвер, 20 липня 2017 року.