ua en ru

Арабські країни пред'явили Катару 13 вимог для припинення блокади

Арабські країни пред'явили Катару 13 вимог для припинення блокади Фото: Катар (Boaz)

У Дохи є 10 днів на виконання всіх пунктів списку вимог

Арабські країни пред'явили Державі Катар список вимог, після виконання яких вони готові припинити блокаду країни. Про це повідомляє Reuters.

"Чотири арабських держави, які бойкотують Катар у зв'язку з імовірною підтримкою тероризму, відправили Досі список з 13 вимог, що включає закриття каналу "Аль-Джазіра" і скорочення зв'язків з їхнім регіональним суперником Іраном", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, серед вимог, пред'явлених Саудівською Аравією, Об'єднаними Арабськими Еміратами, Єгиптом і Бахрейном, - закриття турецької військової бази в Катарі.

Крім того, Катар повинен оголосити, що розірвав зв'язки з терористичними, ідеологічними та сектантськими організаціями, включаючи "Братів-мусульман", "Ісламську державу", "Аль-Каїду", "Хезболлу" і "Джабхат Фатех аль-Шам".

Вимоги, передані Катару посередником Кувейтом, включають припинення Катаром втручань у внутрішні і зовнішні справи 4 країн і припинення практики надання катарської національності громадянам цих країн.

Країни дають Катару 10 днів, щоб виконати вимоги, в іншому випадку список стане "недійсним".

У свою чергу, міністр закордонних справ Катару шейх Мухаммед бін Абдулрахман аль-Тані заявив, що Доха не буде вести переговори з чотирма державами, поки вони не знімуть блокаду з Катару.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, незважаючи на розрив дипломатичних відносин з Об'єднаними Арабськими Еміратами, Катар продовжить поставляти газ в ОАЕ.