ua en ru

Арабські країни звинуватили Катар у зриві врегулювання кризи

Арабські країни звинуватили Катар у зриві врегулювання кризи Фото: Катар (twitter.com/svpressa)

Арабські країни заявили, що їхній список вимог до Катару тепер недійсний і вони готові до нових кроків

Єгипет, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн звинуватили Катар у зриві посередницьких зусиль зі врегулювання кризи дипломатичних відносин. Про це йдеться в спільній заяві арабської четвірки, передає Reuters.

Відповідно до заяви, відмова Катару від виконання вимог арабських країн свідчить "про рівень його зв'язків з терористичними організаціями".

"Доха прагне руйнування, підриву стабільності і безпеки в регіоні Перської затоки і на Близькому Сході", - сказано в заяві.

Крім того, чотири арабських держави заявили, що їхній список з 13 вимог тепер недійсний і вони готові до нових політичних, економічних та юридичних кроків проти Катару.

Наприкінці червня Єгипет, Саудівська Аравія, Бахрейн і ОАЕ направили Катару вимоги, в яких закликали його розірвати відносини з Іраном, припинити підтримувати екстремістів і терористичні організації, заборонити мовлення телеканалу Al Jazeera, а також закрити військову базу Туреччини на своїй території.

Нагадаємо, раніше арабські країни, розірвали дипломатичні відносини з Катаром, пообіцяли не вводити нові санкції проти Дохи.