ua en ru

Арабські фонди розглядають початкову суму інвестицій в Україну в розмірі 20 млн дол., - Держінвестицій

Арабські фонди розглядають початкову суму інвестицій в Україну в розмірі 20 млн дол. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив директор департаменту закордонних інвестицій та міжнародного співробітництва Агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестицій) Ігор Жовква, коментуючи проведення road show-національних проектів.
"14-15 листопада пройшла презентація у Кувейті, де захід відвідали близько 30 інвесторів... Ми привезли до Кувейту проект з будівництва... другої клініки на Арабатській стрілці (Херсонська обл.) знаменитого професора Козявкіна. Він ще не став національним проектом, але скоро знайде такий статус.... Потім цей проект, до речі, ми повезли в Абу-Дабі... Ми залишилися там на два дні, тому що у нас були три окремі з провідними арабськими фондами - Кувейтським фондом арабського економічного розвитку (КФАЕР ), кувейтською інвестиційною адміністрацією (КІА) і кувейтським співтовариством інвестиційних компаній (КСІК). Ці фонди акумулюють кошти, які можуть інвестувати в проекти, аналогічні нашим. До речі, КФАЕР давно просить якийсь пілотний проект, куди вони зможуть інвестувати. Вони вже були у двох-трьох регіонах України, в тому числі - в Донецьку. І роблять акцент на регіональних проектах. Причому, їх дуже цікавить соціальна сфера", - зазначив Жовква і додав: "Араби не хочуть починати з великої суми, розглядаючи старт з 20 млн дол.".
Жовква також повідомив, що у арабських фондів політика передбачає більше одного проекту в рік для однієї країни не робити. "Але, якщо прийде КФАЕР, ми зможемо говорити про перспективу припливу кувейтських грошей в Україну", - додав директор департаменту закордонних інвестицій та міжнародного співробітництва Держінвестицій.