ua en ru

В АПУ вірять у вирішення конфлікту за допомогою мінських угод

В АПУ вірять у вирішення конфлікту за допомогою мінських угод Фото: Андрій Лисенко

Андрій Лисенко назвав переговори в Мінську основним шляхом стабілізації ситуації

В Адміністрації Президента України вважають, що мінські домовленості залишаються основною площиною для вирішення конфлікту на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявила речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що саме зустріч у Мінську та мінські домовленості залишаються основною площиною і грунтом, на якій можна продовжити переговори і доводити свою позицію. Ми сподіваємося і впевнені, що саме переговорний процес у Мінську допоможе нам стабілізувати ситуацію на Донбасі і згодом вирішити його так, щоб там настав мир. І щоб ті території стали під контролем української влади, після того, як кордон України з РФ буде контролюватися українськими прикордонниками спільно, думаю, на першому етапі, з міжнародними спостерігачами ОБСЄ", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, вчора в Мінську відбулися переговори контактної групи та її підгруп. У ДНР назвали переговори конструктивними, але звинуватили Україну в пасивності на тристоронньої зустрічі контактної групи.