ua en ru

ДНР звинувачує Україну в пасивності на переговорах контактної групи

ДНР звинувачує Україну в пасивності на переговорах контактної групи Фото: Денис Пушилин

В цілому представник ДНР оцінив переговори як конструктивні

Представник "Донецької народної республіки" (ДНР) Денис Пушилин звинуватив Україну в пасивності на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську. Про це йдеться в заяві Пушилина за підсумками переговорів, опублікованому на сайті "Донецького агентства новин".

"Оцінюємо відбулися вчора Мінські консультації в цілому як конструктивні. Але є одне але. На загальному тлі ділового і зацікавленого ставлення до справи з боку координаторів робочих груп від ОБСЄ і представників Росії, українська делегація веде себе досить, скажімо так, неквапливо. Щоб не сказати пасивно", - заявив Пушилин.

Він підкреслив, що українська сторона не відповіла на "пропозиції щодо конституційної реформи й виборів, а також щодо зняття економічної блокади".

"Просимо українців активніше включатися в діалог, сміливіше давати пропозиції контактної групи", - заявив представник ДНР.

Нагадаємо, вчора в Мінську відбулися переговори контактної групи та її підгруп. У ЛНР заявили, що контактна група майже погодила відведення зброї калібром менше 100 мм.