ua en ru

АПУ розглядає можливість поїздки Порошенка на переговори з Путіним в Мінськ

Адміністрація Президента України розглядає можливість поїздки Президента України Петра Порошенка на переговори з Президентом Росії Володимиром Путіним в Мінськ (Білорусь).

Адміністрація Президента України розглядає можливість поїздки Президента України Петра Порошенка на переговори з Президентом Росії Володимиром Путіним в Мінськ (Білорусь). Про це в ефірі 5 каналу увечері 14 серпня повідомив радник Президента Юрій Луценко (на фото).

"Адміністрація Президента України зараз з'ясовує, про що йдеться, тому що нам не повідомили, про що хочуть говорити глави держав. Хоча розмови - це краще ніж війна. Але треба все ж таки розуміти, що буде відбуватися у Мінську. Зараз ми з'ясовуємо предмет розмови, і, думаю, що це абсолютно правильно для серйозної державної поїздки, яка може відбутися з боку нашого Президента", - заявив Луценко.

На його думку, Москва зараз змінює тактику стосовно Києва.

"Москва постійно змінює тактику. За останні дні вони вдало зняли проблему країни-терориста номер один, яку замінили на країну-гуманітарного рятівника. Причому кількість убитих пасажирів "Боїнга" практично дорівнює кількості тих білих фур, які рухаються в Україну. Тепер вони пропонують інший підхід - Президента Порошенка запрошують президенти країн Митного союзу на переговори", - зазначив радник Президента України.

Нагадаємо, Президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив Президента України Петра Порошенка до Мінська на переговори з Президентом Росії Володимиром Путіним. За словами Лукашенка, він напередодні двічі розмовляв і з Путіним, і з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, які не проти зустрічі.