ua en ru

В АПУ розповіли про чіткі вимоги до Росії під час переговорів у Берліні

В АПУ розповіли про чіткі вимоги до Росії під час переговорів у Берліні Фото: Костянтин Єлісєєв

Відповідні вимоги буде передано російській стороні найближчим часом

В Адміністрації Президента України (АПУ) розповіли про чіткі вимоги до Росії, які обговорювалися вчора в Берліні в рамках імплементації мінських домовленостей, зокрема щодо припинення режиму вогню і відведення озброєнь і важкої техніки. Про це сьогодні в ході брифінгу в Києві заявив заступник глави АПУ Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Йдеться насамперед про імплементацію повною мірою саме мінських угод, а не гру з ними. Якщо йдеться про конкретні речі - дотримання режиму припинення вогню, відведення на певну відстань, як домовлено в Мінську, важкої артилерії і техніки, припинення поставок зброї, амуніції російським бойовикам, припинення провокацій по відношенню до спостерігачів ОБСЄ, припинення ненадання доступу місії Червоного Хреста до окремих регіонів Донецької та Луганської областей", - зазначив Єлісєєв.

За його словами, відповідні вимоги будуть передані російській стороні найближчим часом.

"Найближчим часом вони (вимоги, - ред.) будуть доведені російській стороні і будуть враховані при підготовці... в майбутньому нової зустрічі, що базувалося б на основі нормандського формату", - додав Єлісєєв.

Як повідомлялося, в Берліні 24 серпня обговорювалися "червоні лінії" для Росії.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сподівається, що підсумком переговорів у Берліні стане деескалація на Донбасі.