ua en ru

АПУ підписала договір про програму "Нова еліта нації" з Школою держуправління при Гарварді

Адміністрація Президента України підписала договір на проведення програми президентського кадрового резерву "Нова еліта нації" з Школою державного управління ім. Кеннеді при університеті Гарвард. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні ми розпочинаємо цей проект... Досягнуто домовленість з представниками Школи державного управління ім. Кеннеді при Гарвардському університеті ... Ця домовленість стосується прийняття для однотижневого тренінгу 50-ти українських студентів (або 50-ти держслужбовців, які хочуть підвищити кваліфікацію), які будуть відбиратися на основі прозорих конкурсів до серпня поточного року", - повідомила І.Акімова
За її словами, реалізація даної програми не буде фінансуватися з держбюджету України.
У свою чергу академічний директор пілот-програми Школи державного управління ім. Кеннеді при Гарвардському університеті Еллейн Кеймарк зазначила, що одного тижня навчання в Гарварді для придбання навичок у сфері державної служби достатньо.
"Під час навчання ми обговорюємо всі питання, які стосуються програми держуправління, проведення реформ і застосування нової форми звітності. Я впевнена, що ми робимо внесок у ті реформи, які проводяться в Україні", - заявила Е.Кеймарк, зазначивши, що подібні програми проводилися у Китаї, Пакистані, Мексиці, В'єтнамі, Сінгапурі, країнах Південної та Східної Європи, Росії, а випускниками цієї програми є діючі міністри і парламентарі.