ua en ru

В АПУ заперечують вплив на рішення НАЗК

В АПУ заперечують вплив на рішення НАЗК Фото: АПУ (Wikimedia Commons)

Горащенков заперечив наявність у нього впливу на рішення агентства

Перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення АПУ Олексій Горащенков заперечив наявність у нього впливу на рішення Нацагентства. Про це Горащенков повідомив "Укрінформу" у відповідь на інформаційний запит.

"Твердження пані Соломатіної щодо мого нібито впливу на рішення НАЗК не відповідають дійсності. Для приписуваного мені втручання в роботу цього органу не маю ані права, ані можливостей, ані часу, ані бажання", – заявив Горащенков.

Він також припустив, які мотиви могли стояти за звинуваченнями на його адресу.

"Мені важко судити, якими є мотиви вчинку пані Ганни. Чи то це її план уникнути відповідальності за свої дії чи бездіяльність під час перебування на відповідальній посаді в НАЗК, чи то це наслідок публічного конфлікту між двома новоствореними антикорупційними органами, чи це спроба натиснути на мене як на учасника конкурсу та на членів конкурсної комісії Державного бюро розслідувань", - сказав він.

Горащенков запевнив, що ця "інформаційна атака" ніяк не вплине на його роботу.

"За останні півтора роки моєї участі в конкурсі я звик до системних інформаційних атак. Вони, звичайно, неприємні, але не здатні ані дестабілізувати мене морально, ані вплинути на якісне виконання мною своїх службових обов’язків – реальних, а не тих, які існують лише у фантазіях Соломатіної та осіб, які підштовхнули її до класичної чорнопіарівської акції", - зазначив він.

Нагадаємо, Ганна Соломатіна заявляла, що її викликав в АПУ так званий "куратор по НАЗК" у вересні цього року і пропонував, щоб усі проекти рішень, які будуть винесені на засіданні НАЗК в першу чергу розглядалися в АПУ, а потім вже на засіданнях НАЗК. За даними Мустафи Найєма, "куратором по НАЗК" є Олексій Горащенков.