ua en ru

АПУ опублікувала документ про повноваження Кучми на участь у переговорах контактної групи

АПУ опублікувала документ про повноваження Кучми на участь у переговорах контактної групи

Адміністрація Президента України опублікувала документ про повноваження колишнього Президента України в 1994-2005 рр. Леоніда Кучми (на фото) на участь у переговорах тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Відповідне розпорядження Президента України № 953/2014-рп від 8 липня 2014 р. з'явилося на сайті АПУ.

"Уповноважити Президента України в 1994-2005 роках Кучму Леоніда Даниловича представляти Україну в Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях за участю представника України, Спеціального представника Діючого Голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі Хайді Тальявіні і представника Російської Федерації - Надзвичайного і Повноважного Посла Російської Федерації в Україні М. Ю. Зурабова", - йдеться в документі.

Також у розпорядженні зазначається, що Кучма бере участь у переговорах контактної групи на громадських засадах.

Нагадаємо, 31 січня, в Мінську відбулася зустріч тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Проте за підсумками зустрічі учасники контактної групи не підписали жодного документа.

В ОБСЄ заявили, що представники ЛНР/ДНР зажадали перегляду мінських угод. Лідер ДНР Олександр Захарченко заявив, що не буде брати участь у мінських переговорах з Кучмою.

"Поки Україна не призначить офіційного представника від Києва, переговорів в мінському форматі більше не буде", - заявив Захарченко.