ua en ru

В АПУ анонсували проект медичної реформи із зниженням цін на ліки

В АПУ анонсували проект медичної реформи із зниженням цін на ліки Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко запропонує проект медреформи зі створенням фельдшерсько-акушерських пунктів

Президент України Петро Порошенко запропонує проект закону про захист пацієнтів у сільській місцевості. Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання Національної Ради реформ заявив заступник Глави Адміністрації Президента україни (АПУ) Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент підкреслив, що ним буде запропонований законопроект, який стосуватиметься захисту населення на селі, як частина всієї ініціативи реформи охорони здоров'я. Це створення сучасних фельдшерсько-акушерських пунктів, в яких буде надаватися сучасний рівень послуг з використанням сучасних технологій", - заявив Шимків.

За його словами, пакет медичних реформ на селі буде представлений найближчим часом. Представник АПУ зазначив, що в разі запровадження медичної реформи в Україні повинно відбутися зниження цін на ліки, яке побачать пацієнти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Петра Порошенка про ініціювання розробки законодавства, яке повинно забезпечити надання якісної медичної допомоги в сільській місцевості.