ua en ru

У квітні голови двох фракцій Ради пропустили половину голосувань

У квітні голови двох фракцій Ради пропустили половину голосувань Фото: Тимошенко і Бойко (РБК-Україна)

Найвищі показники голосувань у лідера фракції БПП

Очільники двох фракцій парламенту у квітні пропустили більше половини голосувань. Про це повідомляє прес-служба Комітету виборців України (КВУ).

Вказано, що співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко взяв участь у 9% голосувань. Бойко не голосував щодо прийняття за основу законопроектів про національну безпеку України та щодо розподілу керівних посад у комітетах Ради. Разом з тим політик був зареєстрований на всіх дванадцяти пленарних засіданнях квітня.

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко взяла участь у 31% голосувань, вона проголосувала 84 рази. Тимошенко не голосувала щодо законопроектів із децентралізації. Зокрема, щодо прийняття в цілому законопроекту про створення об’єднаних громад навколо міст обласного значення, а також нової редакції закону про службу в органах місцевого самоврядування. Тимошенко, як і Бойко, була зареєстрована на усіх засіданнях парламенту.

У квітні голови двох фракцій Ради пропустили половину голосувань

Фото: інфографіка

Максим Бурбак ("Народний фронт") взяв участь 59% голосувань, проголосувавши 158 разів (із них 2 – "проти"). Нардеп відвідав дев’ять засідань ВР, ще на трьох був відсутній через хворобу.

Олег Ляшко (РПЛ) та Олег Березюк ("Самопоміч") проголосували в 65% випадків. При цьому Ляшко частіше за інших лідерів фракцій голосував "проти" - 21 раз. Так, він не підтримав включення до порядку денного Ради низки законопроектів. Лідер РПЛ відвідав 11 засідань, очільник "Самопомочі" – 9.

Вказано, що найвищі показники голосувань в Артура Герасимова - голови фракції "Блок Петра Порошенка". Депутат взяв участь у 88% голосувань та був зареєстрований на всіх засіданнях парламенту.

Усього в квітні було проведено дванадцять пленарних засідань ВРУ, на яких відбулося 267 голосувань.

Нагадаємо, раніше у КВУ повідомили, що тринадцять депутатів парламенту в квітні не проголосували жодного разу.