ua en ru

Apple може запустити стриминговый музичний сервіс наступного тижня

Apple може запустити стриминговый музичний сервіс наступного тижня Фото: Apple може запустити стриминговый музичний сервіс наступного тижня

Сервіс стане конкурентом Spotify

Компанія Apple наступного тижня оголосить про запуск стримингового музичного сервісу, який стане конкурентом Spotify. Очікується, що про запуск оголосять на конференції розробників Apple, яка відбудеться 8-12 червня, повідомляє Wall Street Journal.

Повідомляється, що Apple запропонує користувачам платити 10 дол. в місяць за стриминговый сервіс. Наприклад, користувачів, які заплатили цю суму за один альбом, можуть перевести на місячну передплату.

На відміну від Spotify, Apple, імовірно, не буде використовувати рекламну модель монетизації, відзначає видання.

Крім того, компанія також планує розвивати свій сервіс інтернет-радіо, який безкоштовний для користувачів і фінансується за рахунок реклами.

Як повідомляють в компанії, новий сервіс повинен перевернути уявлення про те, як люди звикли слухати музику і купувати її.

Видання зазначає, що запуск продукту обумовлений тим, що Apple займає домінуюче положення в музичному секторі ринку, проте продажі компанії в цій сфері скоротилися. Apple продає 80-85% музичного контенту по всьому світу. Сервіс Spotify займає 86% стримингового сектора ринку, згідно з даними, якими володіють музичні видавці.

Нагадаємо, Apple відмовилася від створення власного телевізора.