ua en ru

Apple в липні почне виробництво iPhone з збільшеними екранами

Заводи Apple в Китаї почнуть серійну збірку нової моделі iPhone в липні 2014 року.

Заводи Apple в Китаї почнуть серійну збірку нової моделі iPhone в липні 2014 року. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на близькі до керівництва компанії джерела.

Екрани нових смартфонів Apple будуть помітно більше, ніж у моделей, що випускаються зараз. Якщо у "звичайного" iPhone 5 діагональ екрану складає 4 дюйма, то у новинок екрани зростуть до 4,7 і навіть до 5,5 дюйма. Передбачається також, що екрани будуть забезпечені вдосконаленими сенсорами, здатними по-різному реагувати на натискання різної сили. Крім того, нові iPhone будуть тонше і знайдуть більш округлі форми.

Раніше повідомлялося, що екрани для нових айфонів Apple замовила японським компаніям Sharp і Japan Display, а виробництвом електронної начинки займеться південнокорейська LG Display.

Збільшуючи розмір екрану айфонів, Apple слід популярного останнім часом тренду. За даними Forrester Research, приблизно 40% проданих в 2014 р. смартфонів, працюючих під управлінням операційної системи Android, мали екрани з діагоналлю більше 5 дюймів.

Зазначимо, на початку червня південнокорейські конкуренти Apple презентувала новий смартфон Samsung Z, що має HD-екран з діагоналлю 4,8 дюйма. Пізніше свій перший смартфон представив інтернет-ритейлер Amazon. Розроблений його фахівцями Fire Phone має рідкокристалічний дисплей з діагоналлю 4,7 дюйма і здатний відображати картинки практично в 3D-якості.