ua en ru

Apple знизить точність технології розпізнавання осіб для прискорення виробництва iPhone X

Apple знизить точність технології розпізнавання осіб для прискорення виробництва iPhone X Фото: iPhone X (apple.com)

Рішення знизити точність Face ID свідчить про труднощі у впровадженні передових технологій

Американська корпорація Apple дала непублічне дозвіл для компаній-виробників iPhone X знизити точність технології розпізнавання осіб Face ID, щоб полегшити і прискорити виробництво смартфонів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Згідно з інформацією видання, Apple пішла на такий крок, щоб випустити достатню кількість iPhone X напередодні старту продажів 3 листопада.

Так, за прогнозами аналітиків, у Apple буде до трьох млн iPhone X, доступних в перший день продажу, і від 25 до 30 млн пристроїв на так званий святковий квартал (до грудня).

Рішення знизити точність Face ID свідчить про труднощі у впровадженні передових технологій в надпопулярні у користувачів продукти.

Як відомо, сенсор, з допомогою якого смартфон розпізнає особу власника і розблокується, компанія розробляла останні п'ять років, зокрема, намагалася розробити технологію, яка могла б вмістити сенсор на декількох міліметрах.

При цьому Apple не додала додаткового часу для виготовлення збірки надзвичайно тендітних компонентів.

Таким чином, дата початку продажів iPhone X змістилася на шість тижнів пізніше, ніж iPhone 8.

Нагадаємо, на початку жовтня виробник мікропроцесорів Qualcomm звернувся в китайський суд з інтелектуальної власності в Пекіні з вимогою заборонити продаж і виробництво iPhone в країні.