ua en ru

Apple розробляє спеціальний чіп для штучного інтелекту

Apple розробляє спеціальний чіп для штучного інтелекту Фото: Apple

Чіп Neural Engine дозволить знизити навантаження на центральний процесор і підвищити автономність пристрою

Компанія Apple розробляє спеціальний чіп Neural Engine, який буде відповідати за штучний інтелект в iPhone. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело.

"Чіп Neural Engine дозволить поліпшити спосіб пристрою компанії впоратися з завданнями, які вимагають складних алгоритмів, такі, як розпізнавання облич, розпізнавання мови і предикативне введення тексту. Чіп може поліпшити загальну життя батареї пристрою і підвищити продуктивність", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Apple вже приступила до тестування пристроїв з чіпом, проте неясно, чи з'явиться цей компонент в пристроях, які повинні вийти в цьому році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Apple тестує бездротові технології наступного покоління 5G, які потенційно можуть радикально збільшити швидкість і пропускну здатність стільникового зв'язку iPhone. Відзначається, що Apple Inc. прагне оцінити продуктивність стільникового зв'язку, що дозволять надати інженерні дані, що відносяться до роботі пристроїв у майбутніх мережах 5G бездротових операторів.